Loonbedrijf Vragender V.O.F.

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • vergroot lettergrootte
  • Default font size
  • verklein lettergrootte

Loonbedrijf Vragender in de media

Lees meer...

Nieuwe fosfaatmeststof toegelaten voor derogatiebedrijven

Sinds de nieuwe wetgeving van begin 2014 is het gebruik van kunstmestfosfaat op derogatie-melkveebedrijven niet toegestaan. Fosfaat is een belangrijke voedingsstof voor maïs, en bij gebrek hieraan wordt de maïs er de dupe van. Timac Agro Nederland heeft echter een meststof met fosfaat ontwikkeld die wel gebruikt mag worden. De meststof, genaamd Physiostart P Plus is gegranuleerde en samengestelde meststof met fosfaat.

Lees meer...

Informatieavond 2016 - Jan-Willem Lammers over Shredlage-hakselen

Na de pauze was het de beurt aan Jan-Willem Lammers van Agruniek Rijnvallei. Hij hield een presentatie over een nieuwe manier van maïshakselen, het zogenaamde Schredlage-hakselen. Deze manier van hakselen is overgekomen vanuit de VS, waar dit concept al enkele jaren gebruikt wordt. Inmiddels wordt daar ruim 10% (en stijgend) van het totale areaal als Shredlage gehakseld.

Lees meer...

Informatieavond 2016 - Henk Houwers over bodemvruchtbaarheid

Henk Houwers is vertegenwoordiger van Agrowin. Samen met zijn zoon gingen ze in op de belangrijkste aspecten voor een optimale gewasgroei.

Lees meer...

Opgeknapte dieplader

In de zomer van 2015 hebben we onze dieplader opgeknapt. Hij is op nieuw gestraald en gespoten. Ook de verlichting en verbreders zijn vernieuwd.

dieplader1


Lees meer...

Sinterklaasvervoer

Afgelopen jaar hebben wij onze shovel gebuikt om Sinterklaas naar de basisschool in Vragender te vervoeren!

kloas2kloas3

Nieuwe drainagereiniger

Onlangs hebben wij een mesttank omgebouwd tot drainagereiniger. Het chassis is opnieuw gestraald en gespoten. Er zit een drainagereiniger achter van het merk Homburg. We kunnen hiermee drainage doorspuiten tot maximaal 400 meter. Dat kan met een maximale druk van 40 bar. We kunnen hiermee ook riolering doorspuiten tot maximaal 100 meter met een flexibele slang, dit kan met een maximale druk van 100 bar.

20151209 16334620151209 163357

Zwarte Cross

We helpen voor en tijdens de Zwarte Cross. Tijdens droge zomers bevochtigen wij het terrein om zo het stuiven grotendeels te voorkomen. Na nachten van hevige regenval is het festivalterrein vaak een modderbad. Met de hakselaar hakselen we stro om zo het terrein enigszins begaanbaar te maken.

zwarte cross 2013 Loonbedrijf vragender

You are here: Overig