Loonbedrijf Vragender V.O.F.

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • vergroot lettergrootte
  • Default font size
  • verklein lettergrootte

Loonbedrijf Vragender in de media
TV Gelderland

TV gelderland maakte in oktober 2016 een item over de vroege maïsoogst van dat jaar. In dit item worden wij gefilmd en geïnterviewd.


Vakblad GRONDIG - Shredlage 'zaaien'

In oktober 2016 stonden we in het vakblad GRONDIG over het Shredlage-hakselen. Lees hieronder het artikel:

Loonbedrijf Vragender zet dit jaar de Claas Jaguar 860 met Shredlage in. Deze hakselaar heeft eind september ruim 200 hectare achter de kiezen. Jos Gunnewick heeft afgelopen winter voorlichting gehouden en is er zelf voor naar Amerika geweest om de kneepjes te ontdekken. Nu zit medewerker Martin ter Horst op de bok. De eerste omgang blaast de hakselaar het grove materiaal verrassend goed in de silagewagen. De Jaguar haalt daarna op de stukken met goede maïs een snelheid van ruim 6 km/u met de motor keurig op 1700 toeren. Je hoort dat het vermogen wordt aangesproken. Martin geeft aan dat de Shredlage-uitrusting inderdaad wat meer vermogen vraagt dan bij conventioneel hakselen, maar voor hem maakt het opzich weinig uit. Hij blaast de wagens als vanouds vakkundig op maat vol. Je haalt vanwege het grovere hakselen wel meer kuubs van een hectare, dus zijn de wagens toch snel vol.

De klant heeft zich afgelopen winter al verdiept in Shredlage en is helder in zijn keuzes. De agrariër verwacht een betere benutting van gras en maïs. Ook de extra goed gekneusde korrels ten opzicht van normaal hakselen spreken hem aan. Hij verwacht het iets hogere tarief voor Shredlage-hakselen ruimschoots terug te verdienen en toont zich tevreden over dit eerste hakselresultaat.

De klant rijdt zelf de sleufsilo’s bewust aan met een dubbele combinatie, een shovel en een trekker met zware Holaras-wals. Je ziet dat de kuil niet zo goed vast wordt als bij traditioneel gehakselde maïs, maar toch vaster dan je op de basis van de grofheid en de droge omstandigheden zou verwachten. Volgens de boer afdoende op te lossen door na afloop extra aan te rijden en een flink pak grond erop.

Loonbedrijf Vragender zit dit jaar nog niet volgeboekt, maar ziet dat niet als een probleem. Het cumelabedrijf heeft nog twee hakselaars draaien en onder deze prachtige omstandigheden komt de maïs er ongekend gemakkelijk af. Dit jaar is daarmee een prima jaar om het Shredlage-hakselen onder klanten te ‘zaaien’. Als de resultaten bij de klanten komende winter goed zijn, valt er met de nieuwe Shredlage-hakselaar wellicht volgend jaar meer te oogsten.

grondig

 

Share/Save/Bookmark
You are here: Overig Overigen Loonbedrijf Vragender in de media