Loonbedrijf Vragender V.O.F.

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • vergroot lettergrootte
  • Default font size
  • verklein lettergrootte

Gewasverzorging

Wij kunnen uw gewassen verzorgen door middel van een getrokken John Deere veldspuit met een werkbreedte van 30 meter.
Gewasverzorging John Deere veldspuit
Herbali spuiten voor hogere maïsopbrengst

Herbali (van Vossen Agriculture, LINK)is een algenextract voor akkerbouwgewassen om de planten in goede conditie te houden en wortelvorming te stimuleren. Het is een aanvulling van belangrijke voedingsstoffen voor de plant zoals mineralen en sporenelementen. Dit allemaal bevordert de groei van de halm, kop en vrucht. Naast dat werkt het ook preventief. Weersomstandigheden zoals late voorjaarsvorst, droogte, extreme regenval maar ook verzuring van de grond komen niet ten goede aan de ontwikkeling van de plant. Herbali is een middel dat voor een optimale opname van voedingstoffen zorgt met als resultaat een gezonde plant. Het extract is biologisch afbreekbaar en vormt dus geen bedreiging voor het milieu. Het extract is vloeibaar en kan worden toegediend door het mee te spuiten tijdens de onkruidbestrijding in juni. Voor maïs adviseert men een dosering van 3 liter per hectare.

Wortel zonder HerbaliWortel met Herbali


Op de foto links is het wortelstelsel te zien van een maïsplant die niet behandeld is met Herbali, en rechts een plant die wel behandeld is. Direct valt op dat het wortelstelsel van de rechter foto veel uitgebreider is dan van de linker. Herbali heeft dus duidelijk effect op de ontwikkeling van het wortelstelsel. Op onderstaande foto zijn maïskolven te zien van planten behandeld zonder Herbali (links) en planten behandeld met Herbali (rechts).

Maiskolven

De behandeling van de maïs met Herbali leidt tot een aanzienlijk betere opbrengst. De kolven zijn groter en de plant is in goede conditie. Het middel is een product van Vossen Argiculture. Zij hebben in 2013 al geëxperimenteerd met het algenextract. Uit dit onderzoek werd duidelijk dat er met het gebruik van Herbali 7% meer droge stof per hectare snijmais kon worden geleverd. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u volgend seizoen Herbali gebruiken voor uw maïs, dan kunt u altijd bij ons terecht.

Share/Save/Bookmark
You are here: Diensten Agrarisch loonwerk Gewasverzorging